Beringen Mijnkathedraal

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘New Told Dream’ door Art27 werd ook de Mijnkathedraal van Beringen bezocht maar ook de verschillende tentoongestelde kunstwerken met een kritisch oog bekeken. Er waren bijzondere werken aanwezig maar ook werken waar ik zelf niet zo veel bij voelde: waarmee niet gezegd is dat het geen ‘kunstwerken’ waren, integendeel!

De standplaat die enige data weergeeft van de opbouw van de Mijnkathedraal van Beringen

Een korte impressie van de Mijnkathedraal van Beringen met zijn majesteuze vorm en indrukwekkend volume een onmiskenbaar landmerk langs de Koolmijnlaan te Beringen.

De verschillende kunstwerken die er tentoongesteld worden en die omschreven worden door de verenigign Art27 als:

Artikel 27 vzw, dat nu al 2 decennia Heusden-Zolder in november verrast met kunsttentoonstellingen op al even verrassende locaties, maakt bij het begin van de zomer een uitstapje naar onze Beringse buren. Van 19 juni tot 4 juli presenteert de organisatie in de mijnkathedraal van Beringen-Mijn ‘New Told Dream‘. Daarin laten een 20-tal kunstenaars en de bewoners van dienstencentrum Sint-Oda in Pelt hun fantasie de vrije loop over de nakende zomer. Geïnspireerd door de hemelse architectuur tonen ze hun beelden fantasieën van licht, kleur en hoop”

Related posts