Afbraak Schouwen&koeltorens

De afbraak van de koeltorens en schouwen.

Op het voormalig terrein van de kolencentrale “Langerlo” in Genk werden afgelopen zaterdag 2/10/2021 de resten van de twee koeltorens alsook twee van de drie schouwen gedynamiteerd! Fantastisch schouwspel waar zo een kleine 10.000 mensen van heinde en verre naar kwamen kijken. Door gebruik te maken van een telelens van 600 mm kon ik het schouwspel van op ‘veilige’ afstand op beeld vastleggen. Prachtig om zien, maar de syncing tussen het moment van ontploffing en de start van de foto opnames waren niet altijd perfect op elkaar afgestemd. En je kan het geen tweede keer doen….!

De afbraak van de twee koeltorens: door de brandpuntsafstand van de telelens kon maar op één toren ingezoomd worden!

De demolition van de twee (van de drie) schouwen was een spektakel op zich. De derde schouw blijft nog even staan omdat er een installatie op staat die voor de communicatie van De Lijn in gebruik blijft tot nader bericht! (zie de laatste foto)

Op Facebook is een filmpje te zien van de schouwen (voorlopig kan ik hier nog geen videoposten, vandaar!). De implosie van de koeltorens waren vertraagd en zijn daardoor niet gefilmd. Helaas: maar zie ook deze video van Thisisme (waarvoor dank!).

Related posts